Recepten opbergen

Home > Recepten opbergen

MEER INFORMATIE?
T 0529 - 820 220

RECEPT & TRACE. Het digitale opberg- en afhaalsysteem voor recepten, ontwikkeld in samenwerking met apothekers.

Hoe werkt het opbergen van recepten in RECEPT & TRACE?

Nadat de medicatie bij het recept is gevoegd worden het receptnummer en het locatienummer met een barcodescanner gescand. Deze informatie wordt in RECEPT & TRACE opgeslagen. Voor de herkenbaarheid wordt aan iedere locatie een naam en kleur toegekend, zoals te zien is op het voorbeeld van het opbergsysteem.

Tevens kunnen recepten in een batch worden opgeborgen. Bijvoorbeeld wanneer deze in een bezorgauto worden meegenomen of naar een ander afhaalpunt worden gebracht. De bezorgde recepten kunnen ook in een batch afgemeld worden als ze zijn afgeleverd.

Via de systeeminstellingen kan per locatie worden opgegeven of en wanneer hiervoor een SMS of email moet worden verstuurd naar de betreffende cliënt. Uit de praktijk is gebleken dat medicatie hierdoor veel sneller wordt opgehaald en er minder afhaallocaties nodig zijn. Daarnaast komen cliënten hun medicatie pas ophalen na ontvangst van het afhaalbericht, dus op het moment dat een recept ook echt volledig klaar is voor aflevering. Gecombineerd met het plannen van het verzenden van afhaalberichten kunt u uw baliebelasting beter sturen.

“Het werkt als een tierlelier. Ik heb ontzettend veel ruimte in mijn afhaalvakken sinds het SMS’en. Er wordt sneller opgehaald. De afgelopen twee jaar heb ik alleen maar vakken bijgemaakt, nu is de helft leeg!” – aldus Erik Teurlings, Apotheek Langstraat te Wassenaar